Görme oluşumu sonrası tanıma, görsel bilgiyi depolama, kıyaslama, anlam çıkarma, uzaysal boşlukta konumlandırma, görsel bilgiyi hareket için kullanma işlemleri oluşur.
Piaget'ye göre ilk 2 yaş duyusal - motor dönemdir. Görme duyusu bu süreçte bütünleyici duyumuz olup işlevsellik açısından orkestra şefi konumundadır.
Görme engelli çocukları az gören ve körler olarak iki grup da topluyoruz.
Görme engelli çocuklarda ilave engel olarak rastlama oranı %45- 65 olarak verilmektedir. Birinci engelin ön plana çıkması bu çocuklarda görme re/-habilitasyonunun, okul yıllarına ertelenmesine sebep olmaktadır.
Çoğul Engelli Çocukta Az Görmenin Değerlendirilmesi, göz hekiminin görevleri, özel eğitimcinin görevleri, öğrencinin eğitimine dönük değerlendirmeler, bireysel eğitim planı gibi durumları kapsamaktadır.
Yardımcı optik sistemler olan gözlükler, el büyüteçleri, ayaklı büyüteçler, teleskopik sistemler, optik olmayan sistemlerin avantaj ya da dezavantajlarını inceleyebilirsiniz.
Çoğul engelli çocuklarımıza yönelik re/-habilitasyon çalışmalarını belirlemek amacı ile verilen sağlık kurulu raporlarında, yetişkinlere uygulanan yöntemle Balthazar formülü uygulaması yapılmaktadır.