"Sen ki benle uğraştın, senin göz hekimi olarak mesleki hayatın bitmiştir, git kendine yeni bir iş ara" demesi ile başladı.
Çok organizatör bir kişi olduğunu bildiğim için göz hekimi olarak ne yapabilirim arayışı içine girdim. Meslek yaşamımın en başından beri sevdiğim, çok ilgi duyduğum, yoğun klinik çalışmalarım nedeni ile ertelediğim, göz hekimliğinin tüm dünyada nispeten daha az gelişmiş bir konusu olan ‘AZ GÖRENLER KONUSU’ na yoğunlaşmaya karar verdim. Tüm mesleki çalışmalarımı bu alana kaydırdım. Konu ile ilgili olarak yaptığım dış ülke gezilerinde, katıldığım toplantılarda İCEVİ ( İnternational Councıl for Education of People with Visual İimpairment) ın başkanı olan, rahmetli Mr. Herman Gresnigt ile tanıştım ve o beni, kendimi geliştirmek üzere az gören çocuklar ile ilgili olarak çalışan, gelişmiş ülkelerdeki bir çok merkeze yönlendirdi, refere etti ve tanıştırdı. Artık "Az görme" denilen oftalmolojinin alt dalı konusunda uzmanlaşıyor ve gerek özel, gerek resmi çalışmalarımı derinleştirerek, toplumumuzda ki bilgi eksikliği olduğunu fark ettiğim beyin hasarlı çocuklar, çoğul engelli çocuklarda görme, görme-öğrenme gibi konularda yoğunlaşıyordum. Bu bilinçlenme, benim çok dar ama dipsiz bir kuyuya benzettiğim, ülkemiz için de farklı olan bir alana sapmama neden oldu. Ben bu gün bu yolda sürekli kendimi, bilgilerimi yenileyerek, paylaşarak yürüyorum ve benim bu alana sapmama neden olan sicil amirime dua ediyorum.
Gelişmiş ülkelerde, az görenlerde yaşlı nüfus çoğunluğu oluştururken, genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde okul öncesi ve eğitim çağındaki çocuklarımızda az görme problemlerine daha sık rastlamaktayız. Ne yazıktır ki bu yoğunlukla paralel olması gereken bilgi birikimi, yetişmiş uzman sayısı ve çeşitliliği, sağlık ve eğitim alt yapısı, araştırma-geliştirme çalışmaları tatmin edici olmaktan çok uzaktır.
Merkezimde ki çalışmalarımda amacım; görme ve/-ya ilave engelli çocuklarımıza ve gençlerimize az görme ile ilgili olarak var olan görmelerini optimal düzeyde kullanmaları için en üst düzeyde klinik ve danışmanlık hizmetleri vermektir.
Misyonum görme ve/-ya ilave engelli (fiziksel, motor ve/-ya bilişsel) çocuklarımızı ve gençlerimizi görme konusunda yönlendirerek günlük yaşam becerileri, eğitim ve meslek edinmeleri konularında desteklemek, çözüm üretmek, yaşam kalitelerini yükseltmektir.